Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

borówki do mięsa z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki 1 kg
gruszki 5 szt
cukier 50 dag
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: borówki do mięsa z gruszkami

czyste borówki zalać wrzątkiem. pozostawić na godzinę. obrać gruszki pokroić w ósemki. z wody i cukru ugotować syrop. do wrzacego syropu dodac gruszki i gotowac az staną się szkliste. odcedzić borówki dodać do gotujących sie w syropie gruszek i gotować na małym ogniu ok. 20 minut. do słoiczków nakładać gorące borówki, zakręcić przykrywką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 21.04.2012 22:45
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak