Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z ogórków na upalne dni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże
sól
cukier
ocet
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z ogórków na upalne dni

Ogórki obieramy ze skóry i trzemy je na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
Dodajemy do nich szczyptę soli, mieszamy, dodajemy cukier (ok 5-6 łyżeczek na 4 średnie ogórki) i 3 łyżki octu. Mieszamy i dolewamy wodę, tyle aby przykryło nam nasze ogórki. Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.02.2013 20:49
Pyszna
Wacław 05.02.2013 10:28
dobry dodatek do II dania
LuKaSz4761 01.12.2011 08:18
super
misia53 01.09.2011 22:50
lubię mizerię i w zimne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak