Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kartoflana z zacierką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt
olej 2 łyżki
kostki rosołowe 3 szt
ziemniaki 4 szt
parówki 6 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
suszony grzyb 1 szt
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 szkl
jajko 1 szt
woda 2 łyżki
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kartoflana z zacierką

Umytą włoszczyznę poszatkuj i podsmaż na oleju w garnku,następnie zalej 2.5l letniej wody,wrzuć kostki rosołowe,przyprawy i grzybek,gotuj 15minut.Obrane ziemniaki pokrój w kostkę,gotuj do miękkości,przypraw do smaku.Przygotuj zacierkę:z mąki,jajka,wody zagnieć twarde ciasto,odrywaj małe kawałki i wrzucaj na gotującą się na wolnym ogniu zupę.Wymieszaj i gotuj przez ok.3minuty.Parówki pozbaw osłonek,pokrój w plasterki,wrzuć do zupy i całość jeszcze raz zagotuj.Podawaj posypaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak