Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa koperkowa na skrzydełkach drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 50 dag
koper świeży 2 pęczki
włoszczyzna 1 pęczek
cytryna 1 szt
kuskus 0.5 szkl
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól do smaku
Koperek suszony Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa na skrzydełkach drobiowych

Umyte skrzydełka zalej w garnku wodą,zagotuj.Umytą,obraną i pokrajaną włoszczyznę włóż do wywaru.Dodaj sól,kilka ziaren pieprzu i łyżkę ziół prowansalskich.Gotuj 40minut.Wsyp pokrojony świeży koper.Kuskus zalej wrzątkiem i odczekaj,aż zmięknie.Nałóż do miseczek i zalej zupą.Posyp koperkiem.Zupę możesz zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak