Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka polewana miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1.5 kg
miód 4 łyżki
Goździki całe Prymat 15 szt
białe wino 1 kieliszek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szynka polewana miodem

Mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej i zostawić na noc(natrzeć solą i obwiązać sznurkiem).Szynkę obwiąż,posmaruj 2łyżkami miodu.Całość posyp pieprzem i solą.Goździki powbijaj w mięso w miarę równych odstępach.szynkę piecz w temp.200stopni na blaszce wyłożonej aluminiową folią.Co jakiś czas nacieraj mięso pozostałym miodem.po godzinie pieczenia obniż temp.do 180stopni.Szynkę polej białym winem,zagnij brzegi folii tak,aby zakrywały całkowicie mięso.piecz przez dalsze 1.5godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak