Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonki z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl
margaryna 200 g
śmietana 1/2 szkl
Krem:
mleko 1 l
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy
mąka 3/4 szkl
żółtko jajek 3

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonki z bitą śmietaną

Do mąki dodać margarynę posiekać dolać śmietanę i zagnieść Włożyć do lodówki na pół godz Rozwałkować i szklanką wyciąć krążki Upiec w 180st C na jasny kolor 3/4 mleka zagotować z cukrami mąkę i żółtka wymieszać i dodać do gotującego się mleka Między upieczone dwa krążki włożyć krem udekorować cukrem pudrem i owocami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.06.2011 09:21
smacznosc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak