Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w zielonej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 4 sztuki
jajko 1 sztuka
płatki kukurydziane 3 łyżki
pieprz 1/2 łyżeczki
sól 2 szczypty
olej do smażenia
rzeżucha 1/2 (ogrodowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w zielonej panierce

Rzeżuchę zmiksować blenderem z jajkiem, płatkami,solą i pieprzem. W tak przygotowanej masie zamoczyć mięso (jak nie macie samych polędwiczek,można dodać 1 filet z piersi kurczaka) i odstawić w chłodne miejsce na ok. godzinę. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim polędwiczki na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 20.01.2013 23:37
Bardzo oryginalne. Wyglądają bardzo smakowicie.
adam1f 25.08.2012 00:26
dobra
Bożena13 20.05.2012 18:41
bardzo ciekawy przepis!;))
sunnymood 13.02.2012 16:49
ale kolorowa:)
Izabela/bella81 01.02.2012 09:30
fajny pomysł :)
stokrotka 29.10.2011 23:32
świetne
Weronika_eM 25.09.2011 22:24
fajnie wygląda i smakuje pewnie też
Jolanta_P-S 31.07.2011 19:49
pycha
smakowita 16.06.2011 12:04
ciekawy przepis na zielonego kurczaka
Misiek1 16.06.2011 11:14
Apetyczny kurczak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak