Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chimichanga z drobiowym farszem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pszenne tortille 6 szt.
filet z kurczaka 50 dag
cebula 1 szt.
czosnek 3 ząbki
olej z pestek winogron
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chimichanga z drobiowym farszem

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przełożyć do garnka, zalać 1,5 l zimnej wody. Dodać ząbki czosnku, po łyżeczce czarnego mielonego pieprzu oraz soli. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez 50 minut. Mięso wyjąć, przestudzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia razem z cebulą. Przyprawić do smaku papryką słodką mieloną, chili pieprzem cayenne, oregano i tymiankiem. Tak przygotowanym farszem posmarować tortille, a następnie złożyć je tworząc prostokątną torebkę. Smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 05.10.2012 09:23
pyszności
aguus 25.06.2011 21:21
Uwielbiam takie zestawienie przypraw!
Nina7 22.06.2011 09:17
koniecznie muszę w taki sposób przyrządzić tortille:)
pawel6 20.06.2011 08:48
Prezentuje się apetycznie:)
iziona 16.06.2011 08:40
Niesamowite,bardzo mi się podoba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak