Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini rogaliki z fetą z francuskiego ciasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser feta 3/4 opakowania
śmietana 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mini rogaliki z fetą z francuskiego ciasta

Z ciasta francuskiego wycinamy trójkąty, (w zależności jakiej wielkości chcemy upiec rogale) ser feta rozdrabniamy i mieszamy z ziołami i śmietaną. Do każdego trójkącika nakładamy pół łyżeczki farszu (więcej jeśli rogale są większe) i zawijamy w rulonik potem na okrągło, by powstał kształt rogalika, pieczemy w temp. 200st. przez 15-20min, obkrawamy jeśli wypłynie farsz (bo się spali) i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 16.06.2011 21:40
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak