Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w sezamowej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapr 1 kg
sezam 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
cytryna 1/2 sztuka
olej 6 łyżek
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w sezamowej panierce

Rybę dzielimy na dzwonka, skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy solą i pieprzem. Rybę paneirujemy w roztrzepanym jajku, sezamie, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak