Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka z nadzieniem orzechowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1,20 kg
orzechy włoskie 25 dag
bułka czerstwa 1/2 sztuka
śmietana 3 łyżki
masło 2 łyżki
żółtko jajek 3 sztuki
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka z nadzieniem orzechowym

Mięso rozkrawamy tak by powstał jak największy płat, lekko rozbijamy go tłuczkiem. Nacieramy solą i pieprzem. Odkąłdamy na 1 godz w chłodne miejsce. Orzechy siekamy, dodajemy2 żółtka, śmietanę. Wyrabiamy jednolitą masę. Farsz rozkładamy na płacie mięsa, rolujemy. Resztę farszu odkładamy do obłożenia rolady. Spinamy roladę wykałaczkami. Smarujemy masłem i zapiekamy w rękawie do pieczenia 1 godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak