Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec indyczy 70 dkg
cebula 2 szt
śmietana 1/3 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
papryka zielona 2 szt
mąka 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
olej do smażenia
sól
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat ćwierć łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz z indyka

Z uda zdejmujemy skórę i wyciągamy kość.Mięso kroimy w dużą kostkę oprószamy mąką i obsmażamy na oleju,następnie przekładamy do rondla,na pozostałym tłuszczu podsmażamy cebule pokrojoną w półplasterki i też przekładamy do rondla,wlewamy pół szklanki gorącej przegotowanej wody,magii słodką paprykę i dusimy pod przykryciem.Paprykę kroimy w cienkie paski i wrzucamy do rondla.Gdy mięso będzie miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy,śmietanę ostrą paprykę i wszystko mieszamy i gotujemy.Podajemy z makaronem lub kładzionymi kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 16.06.2011 06:22
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak