Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z indyka z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino białe 1/4 szklanki
sok jabłkowy 1/4 szklanki
śmietanka 3 łyżki
oliwa 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
sól
Farsz:
pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt
boczek 6 cienkich plastrów
boczek 6 grubych plastrów
masło lub margaryna 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki 3 łyżki
indyk 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z indyka z pieczarkami

Mięso kroimy na 6 plastrów,posypujemy solą i pieprzem.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz szklimy cebulę pokrojoną w kostkę dodajemy umyte i pokrojone pieczarki i dusimy aż odparuje sok.Uduszone grzyby miksujemy mieszamy z natką pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem.Rozsmarowujemy nadzienie na plastrach mięsa zwijamy w roladki i owijamy boczkiem spinamy igłą do zrazów lub owijamy białą nicią i obsmażamy na patelni posmarowanej oliwą.Przekładamy mięso do rondla wlewamy wino,sok jabłkowy i dusimy ok 20 min,na 5 min przed końcem dodajemy śmietanę.Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 29.09.2011 15:15
pycha
Daria14 16.06.2011 06:23
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak