Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiące sznycelki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
płatki kukurydziane 5 łyżek
olej do smażenia
sól
Pieprz biały mielony Prymat
indyk 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiące sznycelki

Mięso kroimy na 12 jednakowych kawałków.Jajka mieszamy z mąką doprawiamy solą i pieprzem.Płatki kukurydziane rozkruszamy wałkiem.Kawałki mięsa nabijamy na szpadkę zanurzamy w cieście i płatkach kukurydzianych.Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz zanurzamy w nim mięso i smażymy na rumiano ok 2 min z każdej strony.Osączamy na papierowym ręczniku i od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 29.09.2011 15:15
mnia,m
Daria14 16.06.2011 06:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak