Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z bakłażanów i papryki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
papryka zielona 1 strąk
oliwa 3 łyżki
koperek 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
bakłażan
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z bakłażanów i papryki

Bakłażany należy umyć, po czym obrać je ze skórki, pokroić w talarki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę opłukać, wydrążyć z niej gniazda nasienne, posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, połączyć z olejem, dodać zieleninę. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.02.2014 22:24
świetnie smakuje
IKrakowianka 14.10.2012 09:21
wypróbuję
IZABELA29 20.11.2011 08:01
nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak