Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z morszczuka w cieście

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów z morszczuka 600 g
jaja 3 szt
mleko 500 ml
musztarda 3 łyżki
mąka 250 g
sól, pieprz do smaku
koperek posiekany 2 łyżki
posiekana pietruszka 2 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
cytryna 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z morszczuka w cieście

Filety z morszczuka przyprawiamy solą, pieprzem, musztardą, tymiankiem i sokiem z cytryny. Filety odstawiamy na pół godz. w chłodne miejsce. Jaja roztrzepujemy dodajemy mleko i mąkę, cały czas mieszając. Do tego dodajemy pietruszkę i koperek i mieszamy dalej. Filety obtaczamy najpierw w mące, potem w cieście a następnie kładziemy je na rozgrzany olej i smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.12.2014 11:18
bardzo fajny pomysł
malaczarna23 13.12.2011 10:07
pycha
Juleczka20 04.08.2011 09:13
super
tomek18 08.06.2011 13:43
pyszne
m1monika 04.06.2011 22:26
pyszna rybka
Agnik 20.05.2011 13:40
mniam
Danuta_Prorok 11.03.2011 12:46
pycha
ewelina63 15.01.2011 15:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak