Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana czerwoną kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4 szt
kapusta czerwona 1/4 główki
cebula czerwona 1 szt
jabłko 1 szt
ocet winny do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
ser żółty 100 gram
pietruszka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana czerwoną kapustą

Papryki oczyścić z nasion i umyć.Kapustę drobno poszatkować,posolić i odstawić na 20 minut.Jabłko pokroić w drobną kostkę.Cebulę drobno posiekać.Na patelni rozgrzać oliwę,podsmażyć cebulę,dodać kapustę i jabłko.Wymieszać i chwilę dusić.Kapustę skropić octem winnym i przyprawić solą i pieprzem.Papryki nadziać przygotowanym farszem.Wierzch posypać startym serem.Papryki zapiekać w nagrzanym piekarniku ok.15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 08.09.2013 19:18
niespotykane nadzienie
misia53 07.06.2013 12:27
Papryka z kapusą ....ciekawe jak smakuje , chyba zrobię
Krystyna32 12.10.2012 09:32
fajne
Ania67 16.05.2012 11:44
ciekawa
Iwona51
Iwona51 21.02.2012 22:40
fajne
ben-ka 26.11.2011 08:33
bardzo lubię faszerowaną paprykę ale dla mnie ten przepis to coś nowego:)
IZABELA29 15.07.2011 08:13
tego to ja jeszcze nie próbowałam ,bardzo fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak