Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona zupa z białej fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 puszka
por 1 szt
boczek wędzony 200 gram
marchewka 3 szt
makaron ryżowy 100 gram
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
bulion 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona zupa z białej fasoli

Boczek pokroić w kostkę.Poro czyścić i pokroić w plasterki.Marchewki pokroić w półplasterki.Boczek podsmażyć,dodać por i poddusić.Dodać marchewkę i dalej dusić kilka minut.Bulion zagotować i razem z fasolką dodać do warzyw.Wrzucić garść makaronu w kształcie ryżu.Doprawić koncentratem pomidorowym,solą i pieprzem.Gotować do momentu aż makaron będzie miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 28.09.2013 10:01
bardzo ciekawa propozycja
Wacław 27.05.2013 12:53
zjadł bym taka zupkę
natii3624 14.06.2012 18:04
super przepis! :)
misia53 05.05.2012 16:46
ciekawa zupka
Ada-Gaba 15.02.2012 08:04
pyszna
kate.500 06.10.2011 13:23
uwielbiam zupki
Magdalena80 09.09.2011 22:45
rewelacyjna zupka...
kotlet 22.08.2011 23:15
apetyczna
IZABELA29 30.07.2011 14:52
pysznie
ben-ka 30.07.2011 10:07
ciekawy ten przepis.
Justa32 17.07.2011 09:43
pomysłowa
IZABELA29 26.06.2011 10:03
pysznie się zapowiada ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak