Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA SEROWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
ser brie 1 opakowanie
ser żółty 200 g
śmietana 18 proc 230 ml
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA SEROWA

Ubić jajka ze śmietaną. Ser żółty zetrzeć, ser brie rozdrobnić, dodać do ubitych jajek. Ciasto francuskie wyłożyć na małą blaszke i wylać na nie wymieszana masę. W miare mozliwości \"zlepić\" jego rogi u góry.
Inną opcją jest zawinięcie ciasta z wylaną masą w roladę lub wycięcie z ciasta małych kwadratów wyłozenie na nie mniejszej ilości masy i zlepienia tzw saszetek. W takich wypadkach polecałabym dodanie mniejszej ilości masy jajecznej gdyżciasto musi być bardziej gęste. Piec 20min w 180C. POLECAM NA ZIMNO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak