Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cygara z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
orzechy włoskie 5 dag
chrzan ze słoika 2 łyżki
śmietana kwaśna 100 ml
jajko 3 szt.
ser żólty tarty 10 dag
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cygara z orzechami

1. orzechy drobno posiekaj. Wymieszaj je z chrzanem, jednym jajkiem, serem, śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
2. Schab pokrój w plastry grubości 1 cm, rozbij tłuczkiem na jak największy płat. Oprósz solą. Na każdym kotlecie ułóż trochę farszu orzechowego, zwiń.
3. Pozostałe jajka roztrzep ze szczypta soli. kazdy kotlet panieruj w jajkach i bułce tartej. Usmaż na złoty kolor w głębokim oleju. Podawaj z ziemniakami, ryżem, makaronem i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.02.2014 06:03
fajna nazwa :)
kasienka23 02.04.2012 12:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak