Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki drobiowo-selerowe z makaronem po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z kurczaka 25 dag
mały seler 1 szt
chińska mieszanka warzywna 1 op
makaron ryżowy wstążki 1 op
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt
natka pietruszki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki drobiowo-selerowe z makaronem po chińsku

Seler obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać do miski z mięsem, wymieszać. Wbić jajko, dodać natkę i bułkę tartą, starannie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować z niej nieduże kotleciki i smażyć je z obu stron na rumiano na patelni oleju. W tym samym czasie w szerokim rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju i usmażyć mieszankę chińską - zgodnie z przepisem na opakowaniu. Makaron ryżowy zalać wrzącą wodą, posolić, wymieszać, przykryć. Po 10 minutach odcedzić, dołożyć do warzyw w rondlu, wymieszać. Serwować z kotlecikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 18.09.2011 15:38
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak