Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappuccino na biszkoptach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 op
jajko 6 szt
czekolada 1 tabliczka
cukier 1/2 szklanki
margaryna 1 kostka
serki homogenizowane(waniliowe) 3 op
mleko w proszku 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 i 1/2 łyżki
kawa rozpuszczalna

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino na biszkoptach

Utrzyj jedno jajko z pięcioma żółtkami i 1/2 szklanki cukru. Wdrugim naczyniu utrzyj margarynę i połącz z utartymi jajkami. Dodawaj powoli, by masa się nie zważyła. Następnie dodaj serki homogenizowane, mleko w proszku i rozpuszczoną żelatynę w jednej szklance gorącej wody i ostudż.Kawę rozpuszczalną rozpuść w 1 i 1/2 szklanki wody. Na blaszce układaj nasączone w gorącej kawie biszkopty. Na to wyłóż połowę masy i ponownie warstwę biszkoptów nasączonych w kawie. Na to wyłóż drugą część masy i posyp startą czekoladą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak