Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas buraczany 250 ml
śmietana 18 proc 250 ml
kwaśne mleko 500 ml
botwina 1 pęczek
sok cytrynowy 1 łyżka
pieczony drób 150 g
ogórek 1
szczypior pęczek
koper pęczek
sól, cukier
rzodkiewka pęczek
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik

Botwinę z sokiem cytrynowym gotować 10min Ostudzić dodać pokrojonego ogórka rzodkiewkę szczypiorek i koperek jajka i mięso pokroić w kostkę Ubić mleko i śmietanę Wlać kwas buraczany wszystko wymieszać i przyprawić Odstawić na 2 godz do lodówki Podawać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak