Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczoną łopatką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 40 dag
łopatka 30 dag
tłuszcz do smażenia
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczoną łopatką

Mięso nacieramy przyprawami i zapiekamy. Dodajemy pokrojona w kostkę cebulę. Zapiekamy około 1 godzinę. Mięso rozdrabiamy, doprawiamy, a powstały sos zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną. Całość łączymy z makaronem ugotowanym al dente.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak