Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone zrazy nadziewane grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
mleko 3/4 szklanki
cebula 1 sztuka
jajko 1
sól
pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
Farsz:
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 garści
cebula 1 duża
sól
pieprz
mąka do panierowania
oliwa do smażenia
smietana 18% 1/4 szklanki
mąka 1 łyżeczka
grzyby suszone 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone zrazy nadziewane grzybami

Przygotowanie farszu:Grzyby dobrze wypłukać i ugotować.Odcedzić i posiekać (wody nie wylewać).Grzyby wymieszać z posiekaną zeszkloną cebulą ,bułką tartą i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie masy mięsnej:Bułkę tartą namoczyć w mleku.Cebulę obrać,posiekać i zeszklić na oliwie.Mięso mieszamy z jajkiem,namoczoną bułką,zeszkloną cebulą i doprawiamy do smaku przyprawami. Mięsną masę dzielimy na mniejsze kulki i każdą spłaszczamy.Na każdą porcję mięsa kłaść nadzienie i formować zgrabne wałeczki.Panierować w mące i obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Włożyć do garnka,podlać wywarem z grzybów i ok. 1 szklanką wody.Dusić pod przykryciem przez ok. 20 minut,potem mięso wyjąć i sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.Podajemy z kaszą na sypko lub ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 12.01.2014 10:12
smaczne a i z kaszą świetnie się prezentują
monika141 04.12.2013 12:37
smakowite ,muszę wypróbować
dagmara020 07.11.2013 11:37
grzybki:):)
Mysiunia 28.10.2013 20:22
bardzo apetyczne
marcia7 30.09.2013 16:39
coś wspaniałego
halina17 23.09.2013 14:32
smaczne....
ana1 12.09.2013 19:47
bardzo fajne danie
Kuchareczka2 14.08.2013 21:15
pyszne połączenie
mysza620 10.05.2013 22:52
wyśmienite
artur7 03.05.2013 19:06
grzybki zawsze pyszne
matesko 18.04.2013 12:16
ciekawy przepis
Piotr-21 05.04.2013 15:20
bardzo smaczne
Barbara/zuza22_85 05.04.2013 15:11
bardzo dobre
kika100 03.04.2013 18:35
rewelacyjne
LoLa 26.03.2013 06:29
Z GRZYBKAMI JUŻ CZEKAM NA GRZYBOBRANIE
owca441 06.03.2013 21:31
świetne wykonanie
edi 01.03.2013 17:18
zrazów z grzybami jeszcze nie jadłam, więc czas je spróbować
PaniMISIOWA 25.07.2012 10:53
wspaniałe połączenie
barbara11561 16.07.2012 10:40
same pyszności
ben-ka 16.07.2012 10:08
z grzybami......już czuję ten zapach:)
ewa84 09.11.2011 10:40
pycha
misia53 29.08.2011 17:28
Jak dobrze ,że tu naszłam ....pewnie na niedzielę zrobię takie kotleciki ,bo spodziewam się gromadki gości a to myślę nie jest takie pracochłonne..
Anita21 30.06.2011 00:02
mmm pycha
Beatris 16.06.2011 09:48
Zapowiadają się smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak