Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letni deser w bieli i granacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 40 dag
serek mascarpone 25 dag
sok z cytryny 2 łyżki
płatki migdałowe
cukier
pokrojone w paski listki melis

Przepis i sposób przygotowania na: Letni deser w bieli i granacie

1/3 jagód zmiksować i wymieszać z człymi jagodami. Dodać sok z cytryny, doprawić owoce do smaku cukrem, wymieszać z melisą i na 20 minut wstawić do lodówki. Serek mascarpone wymieszać z odrobiną cukru, przełożyć do szklanych pucharków, do każdego po łyżce serka. Na nim rozłożyć masę owocową, a na wierzch po łużeczce serka. Posypać deser płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak