Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie cebulowo-majonezowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
zupa cebulowa 1 szt
smietana 18% 400 ml
majonez 200 g
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
ser żółty 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie cebulowo-majonezowym

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać przyprawami. Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną, czosnkiem, zupka cebulową i zalać kurczaka. Sosu musi być tyle,aby cały kurczak w naczyniu był w nim zanurzony. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok 30 min(aż kurczak zmięknie). Pod koniec pieczenia podsypać startym żółtym serem i zapiec.Podawać z brązowym ryżem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.06.2011 09:17
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak