Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś 4 dzwonka
cebula 1 sztuka
szpianak 1/2 kg
czosnek 3 ząbki
ryż 20 dag
sok z cytryny
sól
pieprz
olej do smażenia
koperek 1/2 pęczek
pieczarki 20 dag
śmietana 3/4 szklanka
wino białe wytrawne 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś ze szpinakiem

Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy przyprawami i smażymy na oleju. Szpinak blanszujemy, siekamy. Cebulę i czosnek siekamy, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i dusimy, dodajemy szpinak i doprawiamy. Zalewamy winem, zagęszczamy śmietaną, dodajemy posiekany koperek. Ryż gotujemy na sypko. Rybę polewamy powstałym sosem, podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak