Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka pomidorowo-bakłażanowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1/2 kg
ser żółty 10 dag
czosnek 3 ząbki
bazylia 1/2 pęczek
oliwa
sól
pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka pomidorowo-bakłażanowa

Bakłążany kroimy w 1 cm plastry. Solimy by obciekły z nadmiaru soku. Pomidory kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy, zmiażdżony czosnek i mieszamy z oliwą. Bakłążany grillujemy, na każdy plastetr nakłądamy pomidory, posypujemy serem żółtym i podpiekamy by ser się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak