Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz na zielono

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wegorz 2 szt
olej do smażenia
wino białe wytrawne 1 kieliszek
szczaw 50 g
tymianek 1\\3 łyżeczki
bazylia 1\\3 łyżeczki
szpinak 100 g
natka piertuszki posiekana 1 łyżka
żółtko jajek 3 szt
sok z cytryny 1\\2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz na zielono

Rozgrzać olej w rondlu lub głębokiej patelni i przyrumienić sprawione i pokrojone w dzwonka węgorze. Dodać umyty i posiekany szpinak, szczaw, pietruszkę, tymianek i bazylię. Dusić kilka minut. Zalać winem, posolić, posypać świeżo mielonym pieprzem i gotować na małym ogniu 15 min. Żółtka rozbełtać z sokiem z cytryny i po zdjęciu rondla z ognia wymieszać z sosem spod ryby.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 07.09.2011 19:14
interesujące
Krystyna32 01.07.2011 08:29
ciekawy przepis
halina17 15.06.2011 12:57
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak