Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z kaszą na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka pszenna 1,5 szkl.
kasza manna 1/2 szkl.
jajko 1 szt.
sól
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z kaszą na słodko

1. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, przeciśnij przez praskę. Do masy dodaj mżkę pszenna i kaszę mannę, wbij jajko, przypraw do smaku szczyptą soli, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.
2. Z ciasta uformuj wałki, pokrój na niezbyt duże kopytka. wrzucaj partiami do osolonego wrzątku, ugotuj. Wyjmij łyżką cedzakową na talerze, udekoruj marmoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak