Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy kulebiak z ciasta francuskiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 kg
papryka czerwona 1 kg
ser żółty 25 dag
pestki słonecznika 2 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
mak 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy kulebiak z ciasta francuskiego

Papruykę kroimy na mniejsze kawałki i opiekamy w piekarniku. Oprószamy ją przyprawami. Ciasto francuske dzielimy na 2 prostokaty. Obkłądamy jednym keksówkę, a nią przekładamy paprykę - każdą warstwę farszu paprykowego posypujemy startym na tarce serem żółtym. Całośc przykrywamy ciastem. Zlepieamy boki. Wierzch smarujemy żółtkiem, posypujemy makiem, pestkami słonecznia. Pueczemy około 1 godzinę w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak