Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane z mielonym mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt.
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
mięso mielone 1/2 kg
marchewka 1 szt.
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane z mielonym mięsem

1. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach 9nie odcedzaj wody). Mieszając, wsyp szczyptę soli i tyle maki, by zrobiło się dość twarde i lepkie ciasto. Zagotuj rondel osolonej wody. Wrzucaj niewielkie porcje ciasta (możesz je też przetrzeć przez sito). Ugotuj odcedź, przelej zimna wodą.
2. Marchewke i cebulę obierz, zetrzyj n atarce. olej rozgrzej na patelni, podsmaż warzywa i mięso. Przypraw. wrzuc kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 06.08.2013 08:20
kluski ziemniaczane lubie i polecam!
MagdaXXX 01.07.2012 11:16
uwielbiam
Izabela/bella81 15.02.2012 10:48
z marchewką i mielonym nigdy nie robiłam, ale wypróbuję :)
Rique 06.11.2011 14:52
super
Adamorek 26.10.2011 10:04
dobre jedzonko
dianix 14.09.2011 10:09
uwieliam je zajadac, sa bardzo smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak