Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod anansową pierzyną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
sok z cytryny 1 łyżeczka
jabłko winne 4 sztuki
mąka 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod anansową pierzyną

Schab porcjujemy, delikatnie rozbijamy, nacieramy przyprawami. Odstawiamy go na około 2 godziny do lodówki. Oprószamy mąką i ukłądamy w naczyniu żaroodpornym. Obkłądamy go plastrami jabłka, ananasa, wiórkami masła. Zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak