Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne z sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron penne 1/2 kg
pieczarki 15 dag
papryka czerwona 1/2 sztuka
pomidory 1 puszka
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczek
koperek 1/2 pęczek
olej 5 łyżek
sos tabasco
sól
pieprz
sos winegret
parmezan starty
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne z sosem

Warzywa kroimy w plasterki, kostkę, zioła siekamy. Warzywa podduszamy na oleju max 10 minut, dodajemy zioła, pomidory. Pod koniec duszenia zgnieciony czosnek, doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy al dente. Podajemy go z dużą ilością sosu, wierzch posypujemy parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak