Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w tymianku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morszczuk 1/2 kg
sok z cytryny
skórka z cytryny 1/2 łyżeczka
jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżki
mleko 1/4 szklanka
masło 1 łyżka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w tymianku

Rybę porcjujemy, skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy przyprawami. Odstawiamy na około 1 godzinę. Jajka rozkłócamy, łączymy z mlekiem, przyprawami, otartą skórką z cytryny. masłem, mąką do uzyskania ciasta naleśnikowego. Filety maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak