Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kremem chałwowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 8 łyżek
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
chałwa 300 g
budyń waniliowy 1 szt
mleko 1,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kremem chałwowym

Z podanych składników upiec biszkopt o wymiarach 30cm -40cm. Biszkopt wyłożyć na wilgotna ściereczkę i zwinąć w rulon. Wystudzić. Mleko wlać do rondelka, wsypać cukier, budyń, dokładnie wymieszać, ugotować wystudzić. Margarynę utrzeć z wystudzonym budyniem. Na koniec dodać pokruszoną chałwę i całość zmiksować. Biszkopt rozwinąć , wyłożyć na niego krem i rozsmarować. Delikatnie zwinąć całość w roladę. Wierzch rolady polać polewą z roztopionej czekolady. Roladę wstawić do lodówki na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina9122 14.04.2012 19:57
Mam identyczny przepis na roladę, który stworzyła moja mama...
mirosława4 26.09.2011 18:43
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak