Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste swojskie grzaneczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka czerstwa 3 szt
masło 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste swojskie grzaneczki

Czerstwe bułeczki pokroić w drobną kostkę,można jeszcze podsuszyć.Masło rozgrzać na patelni,wsypać kostki bułki,dobrze wymieszać,aby cała bułka nasączyła się masłem.Na wolnym ogniu podsmażać stale mieszając,aby się nie przypaliła.Przełożyć na blaszkę i jeszcze można podsuszyć w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 21.08.2013 16:36
bardzo fajne grzaneczki pasują do zup i sałatek
Wafelek2601 24.10.2012 09:08
Super
Wacław 17.08.2012 11:34
lubię takie
ben-ka 29.06.2012 23:26
też takie grzanki czasami robię.
Motorek 25.12.2011 00:21
po prostu smaczne
kochanyptysiu 22.07.2011 20:23
bardzo je lubie,szczególnie do zupki cebulowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak