Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pierniczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
cukier 200 g
miód 200 g
margaryna 1\\2 kostki
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pierniczki

Najpierw rozgrzewamy miód w garnuszku wsypujemy do niego cukier , potem odstawiamy aby sobie przestygło , w tym czasie w misce wsypać mąkę wraz z sodą i wlewamy chłodny już miód z cukrem , dodać jajko , margarynę i przyprawę do piernika . Zagniatamy i rozwałkować . Jak już rozwałkujemy to dowolna foremka wycinamy kawałki ciasta i od razu układamy na papierze do pieczenia blasze i do piekarnia , pieczemy krótko bo od 8 do 10 w 160 st. A po ostudzeniu możemy już ozdabiać i udekorować sposobem dowolnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.01.2013 00:37
jak na pierniki to szybki i fajny przepis
babcia
babcia 14.10.2012 16:13
dawno nie jadłam
babcia
babcia 14.10.2012 16:13
dawno nie jadłam
Aneta25 18.08.2012 14:06
super pomysł
SYLKA 28.06.2012 11:26
pycha
Ewelina38 02.10.2011 22:34
super pomysł - bardzo lubimy pierniczki, no i chyba zacznę już sama je piec :)
wrona891 31.08.2011 11:58
Fajny przepis
smakoszek 12.07.2011 09:35
uwielbiam zapach pieczonych pierników w domu ,przypominają o zbliżających się świętach....
Misiabe 15.06.2011 11:31
Super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak