Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w sosie pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety soli 4 szt
sól
pieprz
oliwa 1 łyżka
pomidory 2 szt
bazylia 10 listków
papryczki chili 2 strąki
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
anchois
pesto 1 op
ryż dziki 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w sosie pesto

Składniki pesto zmiksuj na jednolitą masę. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę Dziki ryż ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oprószone solą i pieprzem filety ugotuj na parze. Na patelnię wlej 3 łyżki oliwy i podsmaż posiekane anchois. Dodaj do anchois pomidory i zmiksowane pesto. Całość smaż dopóki nie powstanie sos. Rozłóż ugotowaną rybę na półmisku i polej sosem. Podawaj z dzikim ryżem i miksem sałat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.07.2011 16:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak