Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 1
groszek konserwowy
kukurydza marynowana
ocet
żylatyna 2 łyżki
sól
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa

Golonke zalewamy wode, dodajemy troche ziarenek pieprzu, po 2 listka laurowe i ziela, sól oraz marchewke. Po ugotowaniu obieramy mięso i układamy do specjalnych pojemników, dodając ugotowana marchewke oraz groszek i kukurydze, w wodzie, w ktorej gotowalo sie mieso rozpuszczamy zelatyne i zalewamy nią mięso - odstawiamy do stężenia. Nastepnie wyjmujemy, dekorujemy i podajemy z octem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 23.12.2012 21:39
uwielbiam , zawsze ją robię dla gości
Anna169Hosz 11.09.2012 14:20
Bardzo smakowite porcje.
magical66 27.07.2011 21:07
pyszności
caroline1983 15.06.2011 15:56
Czasami robie podobna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak