Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramissu czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek mascarpone 30 dag
jaja 4 sztuki
czekolada gorzka 1/2` tabliczka
cukier puder 3/4 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 4 łyżki
likier kawowy 5 łyżek
napar z herbaty 1/2 szklanka
biszkopty podłużne 2 paczki
wiórki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramissu czekoladowe

Czekoladę rozpuszczmay. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, dodajmey serek i czekoladę. Białak ubijamy na sztywną pianę. Łączymy z masą serowo-czekoladową. Herbatę słodzimy i mieszamy z likierem.
POłowę biszkoptów układamy w szklanej blaszce, nasączamy herbatą. Smaryjemy połową kremu i nakłądamy kolejną warstwę biszkoptów. Pzrekłądamy na nie kolejną warstwę kremu. Schładzmay w lodówce, posypujemy wiórkami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak