Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane ogonówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
wędzona ogonówka 15 dag
suszone morele 5 szt
ostra musztarda 0,5 łyżeczki
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane ogonówką

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przecinamy na pół, ostrożnie wyjmujemy żółtka, tak by nie uszkodzić białek.W maszynce mielimy wędlinę, żółtka i morele. Otrzymaną masę mieszamy z musztardą i majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Masą napełniamy białka jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 28.07.2011 07:29
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak