Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serobabka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 200 g
mąka pszenna 2 szk
jajko 3 szt
cukier 1 szk
twaróg 200 g
gęsta śmietana 1/2 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
cukier puder do posypania
ananas kandyzowany 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Serobabka

Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Mąkę przesiać przez sito razem z proszkiem do pieczenia.
Margarynę o pokojowej temperaturze utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Następnie dodać szafran i dalej ucierając dodawać po jednym żółtku, łyżce twarogu i po dwie łyżki mieszaniny maki i proszku do pieczenia.
Potem dodać śmietanę i ananasy i chwilę jeszcze ucierać.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do uprzedni wysmarowanej formy.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 15.07.2012 16:21
pychota
Magda60 01.06.2012 23:50
polecam
sara1 24.05.2012 09:19
super apetyczna taka baba
cukiereczek 04.12.2011 09:38
wygląda wspaniale
czekoladka_m 21.09.2011 11:34
Zjadłabym z chęcią kawałeczek:)
joanna77 15.06.2011 19:28
ale ładnie wygląda
aguus 15.06.2011 12:15
Pyszne ciasto!
1j1o1l1a1 14.06.2011 21:19
apetyczne
suzana 14.06.2011 20:24
pychota
Robert10 14.06.2011 20:13
prezentuje się pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak