Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w cieście curry

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 4 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz kolorowy 1 łyżeczka
jajko 2 szt
mąka 5 łyżka
śmietana słodka 100 ml
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
curry 1 łyżka
sól 3 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w cieście curry

Filety pangi rozmrozić, umyć i osuszyć najlepiej papierowym ręcznikiem.
Przekroić każdy filet na pół, posolić, popieprzyć i posypać z obu stron przyprawą do ryb.
Odstawić rybę na 15 minut.
Mąkę, jajka, śmietanę paprykę, curry i sól dokładnie wymieszać na jednolitą masę o konsystencji gęściejszej od ciasta naleśnikowego.
Na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek ryby moczyć w cieście, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć o obu stron po około 4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 07.04.2012 16:45
jestem ciekawa smaku
cukiereczek 04.12.2011 09:39
Rybka zdrowa i smaczna
pawel6 15.06.2011 12:12
Ciekawy jestem smaku tak przyrządzonej pangi.
suzana 14.06.2011 20:24
tłuściutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak