Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na pochmurne dni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony filet z kurczaka 300 g
czarne oliwki 10 szt
papryka czerwona 1 szt
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 2 szt
woda 6 łyżka
olej 6 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 5 szczypta
fasola czerwona z puszki 1 puszka
cebula czerwona 2 szt
kapusta pekińska 1 średnia główka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na pochmurne dni

Kapustę poszatkować.
Paprykę, cebulę i fileta pokroić według uznania.
Fasolę odsączyć z zalewy.
Oliwki pokroić w plasterki.
Sosy zrobić według przepisu.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać sól i pieprz oraz sos i wymieszać sałatkę.
Odstawić na 15 minut celem przegryzienia się smaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 07.07.2012 21:25
uwielbiam takie cuda
cukiereczek 06.12.2011 15:54
wspaniała sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak