Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko w curry na pierzynce i złoty ryż

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 4 szt
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
ocet balsamiczny 2 łyżka
curry 1 łyżka
pieprz kolorowy 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
sos sojowy ciemny 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
olej 3 łyżka
ryż jaśminowy 4 saszetka
kurkuma 1 łyżka
woda 4 l
sól 1 łyżka
marchew 1 słoik
groszek 1 słoik
kukurydza 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Udko w curry na pierzynce i złoty ryż

Ryż ugotować według przepisu z dodatkiem kurkumy.
Udka umyć, osuszyć i podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i pieczarki i dalej podsmażać.
Po około 5 minutach dodać przyprawy i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu 15 minut.
Po tym czasie dodać mieszankę warzywną razem z zalewą i dusić kolejne 10 minut.
Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Na koniec w niewielkiej ilości wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i zagęścić nią powstały sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 28.02.2013 10:25
super się prezentuje
Sylwia31 28.03.2012 19:03
super wygląda
cris04 03.03.2012 16:49
Ciekawe zestawienie,pycha...
ewelinapac 12.11.2011 12:09
mniam
cukiereczek 06.10.2011 13:19
wygląda bardzo apetycznie +
bami 28.08.2011 11:24
Świetny przepis! :)
Misiek1 14.06.2011 19:41
Prezentuje się apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak