Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rodzynkowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 25 dag
masło 8 dag
jaja 2 sztuki
rodzynki 8 dag
likier 25 ml
cynamon Prymat 1 szczypta
Goździki całe Prymat 1 szczypta
lukier 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rodzynkowe

rodzynka opłukać odsączyć z wody zalać likierem i pozostawić na godzinę jajka umyć masło utrzeć z cukrem i startym przyprawami dodać jaja zagnieść ciasto przesypać do jakiś czas przesianą mąką następnie rozwałkować na grubość 1/2 centymetra za pomocą okrągłej foremki wykroić z ciasto małe porcie posmarować lukrem posypać rodzynkami piec w mocno rozgrzanym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak