Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 4 szt
ziemniaki 500 g
marchewka 3 szt
seler mały 1 szt
pietruszka 1 szt
fasolka szparagowa 450 g
woda 2,5 l
śmietana 18 proc 250 ml
pieprz 1/2 łyżeczka
sól 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Wodę wlać do garnka, włożyć umyte skrzydełka i gotować około 15 minut zdejmując powstałe burzyny.
Dodać pokrojone w kostkę warzywa i zieleninę i dalej gotować prawie do miękkości warzyw.
Następnie wrzucić fasolkę i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz wszystkie przyprawy.
Gotować aż fasolka i ziemniaki będą miękkie.
Ewentualnie doprawić jeszcze w miarę potrzeby do smaku.
Na koniec dodać śmietanę rozmieszaną z odrobiną zupy i wlać ją do garnka.
Wymieszać śmietanę z zupą, nie zagotowywać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.12.2011 12:21
posta dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak