Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minibabeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spody 18 szt
kremówka 1 szkl
cytryna 1 szt
cukier waniliowy 1 op
cukier puder 3 łyżki
dżem jagodowy 4 łyżki
jagody 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Minibabeczki

1. Godowe spody z kruchego ciasta ułóż na półmisku. Podgrzej lekko i przetrzyj przez sito 4 łyżki dżemu. Płynnym dżemem posmaruj spody kruchych babeczek. Odstaw do zastygnięcia.
2. Kremówkę ubij na sztywno. Wsyp cukier waniliowy i 3 łyżki cukru pudru. Ubijaj razem jeszcze 3 min.
3. Cytrynę sparz wrzątkiem, dokładnie wyszoruj. Otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Bitą śmietanę dopraw odrobiną soku. Wstaw do lodówki, aby się schłodziła.
4. Jagody przebierz, opłucz i osusz. Tuż przed podaniem na stół kruche spody do minibabeczek napełnij dobrze schłodzoną bitą śmietaną. Masę posyp świeżymi jagodami, udekoruj paskami skórki otartej z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.10.2013 22:30
Smaczne babeczki
m1monika 27.08.2013 08:34
jakie fajne :-)
miki47 23.03.2013 10:55
smakowicie
Konrad1 23.10.2012 12:35
Żałuję,że nie przeczytałem tego w czerwcu
usmiech 09.05.2012 08:43
fajne
Marta1986 06.03.2012 12:04
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak